fbpx

Openen Ufo: 

  1. 11:00 tot 12:00 uur
  2. haal de Ufo naar beneden met de afstandsbediening. zet daarna de ufo aan
  3. zet de verwarmingen of de airco’s aan als dit nodig is.
  4. controleer aan de hand van de reserveringen of de tafels goed klaarstaan, evt nieuw gemaakte reserveringen bijdekken. 
  5. kijk of er speciale dieet wensen (vega, glutenvrij, halal, etc) zijn en controleer bij jouw collega in de keuken.
  6. de keuken gaat het voorbereiden, voor jou nu een half uur om de ufo er super uit te laten zien:
    1. aanvegen waar nodig
    2. toilet checken, genoeg wc papier?
    3. koffiehoek, genoeg koffie, melk, suiker, thee en servies uiteraard?
    4. drankjes voor de koelkasten, zijn de lades vol?
    5. tafels schoon en netjes? peper/zout genoeg
    6. genoeg jam, nutella, hagelslag, pindakaas en boter?
    7. doekje over de buffetten halen en de koelkastdeuren.
    8. genoeg borden en bestek om tijdens deze vlucht de tafels voor te bereiden voor het diner? neem een lijst mee met in te dekken tafels
  7. 12:00 uur (bij drukte graag eerder, evt bovenstaande eea overslaan of de taken verdelen onder jou en jouw collega)
  8. als je zover bent dat de lunch of high tea op tafel kan, ga je naar de keuken om te kijken wat er al klaar is en naar binnen kan.
  9. 12:30 uur: (altijd deze tijd, ook bij drukte!)
  10. zorg dat je om 12:30 zo goed als klaar bent in de Ufo, daar wij de eerste gasten vanaf 12:30 naar hun tafel begeleiden en zal jij of jouw collega bij de gasten moeten blijven. Als je met zijn tweeën in de ufo staat kan jouw collega of jij uiteraard nog de laatste dingen van de tafels afmaken.
  11. 13:00 start vlucht en naar boven

 

 

 

 

de 13:00 uur vlucht:

lunch en high tea

  1. 13:00 uur, de ufo stijgt op en je laat de vloer 2 rondes draaien.
  2. alles gaat nu even om de gasten, geef ze te drinken, maak een praatje en vraag na ongeveer 15 minuten bij iedereen of alles naar wens is. Los op wat er evt niet goed is, waar je zelf niet uitkomt bel dan even naar de leidinggevende beneden. 
  3. serveer de soep uit voor de high tea na deze check ronde, de toastjes eiersalade doe je ongeveer een half uur later. 
  4. tussendoor ga je als mogelijk is indekken voor het diner, elke lege tafel van je klaarzetten al. ben je met zijn tweeen dan blijft er altijd een voor de gasten zorgen en gaat er een indekken. Ben je alleen zorg dan dat je om de 10 minuten even een rondje lang jouw gasten loopt om te kijken of er nog mensen drinken willen.
  5. alles voor de avond ingedekt voor 14:30, want dan ga je naar beneden weer.
  6. check voor het diner de volgende dingen:
    1. genoeg sauzen op de kar? zo niet, maak een lijstje
    2. check of je genoeg frisdrank, wijn en bier hebt voor de avond
    3. nagerecht borden en kleine vorkjes genoeg?
  7. zorg ervoor dat als er lege dingen op tafel staan dat je deze weg haalt. Lege flesjes, lege broodplanken, etc.
  8. vanaf 14:00 uur ga je kijken of er al afgeruimd kan worden, zo niet laat je deze staan. Probeer voor 14:30 alle tafels uitgeruimd te hebben! liever ga je iets later naar beneden maar met schone tafels, dit scheelt heel veel tijd zo beneden! maak er een uitdaging van om alle tafels schoon en leeg te hebben.

het diner:

voorbereiden diner

  1. als de ufo beneden is graag meteen de afwas naar de keuken en de grillplaten!
  2. zet alle 6 de buffetten aan zodat deze kunnen voorkoelen.
  3. vul bij wat je nodig hebt:
    1. saus kar, alle sauzen genoeg?
    2. drank voorraad genoeg voor het aantal gasten dat er komen?
    3. tafels goed schoon?
    4. dek de overige tafels waar nodig in voor het diner
    5. de vloer aanvegen en vergeet de toiletten niet
  4. als de ufo helemaal schoon is ga je in de keuken de bakken voor het vlees, de vis, de groenten en de salades halen om in de buffetten te zetten.
  5. VOOR de pauze moet dit allemaal klaar zijn.
  6. ben je eerder klaar help je de keuken even met de afwas en of de grill platen.

pauze 16:00tot 16:30

als dit later word, dan graag vast groenten en salades al op tafel voor de pauze, of ga vast dwijlen

klaarzetten diner:

  1. na jouw pauze ga je alle groenten en salades op de tafels zetten.
  2. haal een dwijl door de ufo
  3. vanaf 17:00 uur heeft de keuken het stokbrood en kruidenboter klaar voor je, deze gaat op tafel in de winter of met slecht weer, in de zomer met terrasweer serveren wij deze buiten.
  4. vanaf 17:15 (winter of slecht weer) of vanaf 17:45 (zomers terras weer) komen de eerste gasten de ufo in, dus zorg dat je dan klaar bent!

diner draaien:

  1. om 18:00 uur gaat de ufo omhoog en wordt de uitleg gegeven
  2. de vloer draait 3 rondes in de winter en 2 rondes in de zomer (let op om 19:15 dat je de vloer nog een ronde laat draaien).
  3. zorg dat al jouw gasten drankjes krijgen en ga na 10 minuten met de sauskar rond.
  4. bijvullen van salades, groenten, vlees, vis en kip goed bijhouden. 
  5. rond 19:00 uur beginnen met eventueel lege dingen van tafel halen vast.
  6. ook al zijn er mensen eerder klaar, dessert op zijn vroegst pas vanaf 19:30 uitserveren. (in de zomer gaat de ufo om 19:30 naar beneden om het dessert op het terras te serveren, ijs dan).
  7. graag de ufo zo leeg mogelijk als je naar beneden gaat
  8. koelkasten aangevuld.
  9. zodra de ufo beneden is de afwas naar de keuken

afsluiten ufo:

  1. de afwas naar de keuken en de grillplaten
  2. al de buffetten leeg maken en naar de keuken brengen, meteen de koelkast in!
  3. tafels schoonmaken en indekken voor de lunch/high tea morgen
  4. drank bijvullen
  5. koffie machine het reinigingsprogramma doorlopen
  6. toiletten checken, wc papier genoeg? toilet en wasbak schoon?
  7. vloer aanvegen en dwijlen
  8. zorg dat de kabels van de grillen niet op de grond hangen
  9. kachels en of airco’s uit doen
  10. meld je bij je leidinggevende als je klaar bent om samen de ufo na te lopen. ufo uitschakelen met de hoofdschakelaar
  11. ufo met de afstandsbediening half hoog in de toren zetten